Bier Import Bier Import richt zich op authentieke brouwerijen en hun verhaal.

Bij Bier Import hebben we een breed assortiment aan speciaalbieren. Al onze bieren vertellen een bijzonder en uniek verhaal.

Er zijn verschillende bieren,
die gewoon gedronken moeten worden!

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2017/05/BierImport_BIIR_hfdpag.jpg

BIIR

BIIR is een jonge brouwerij opgericht met het volgende doel: het aanbieden van een innovatief en kwalitatief hoogwaardig product, complex in smaken en aroma’s.

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/02/BierImport_Kronenbourg_hfdpag.jpg

Kronenbourg

Bij menig liefhebber klinkt dit allicht nog bekend in de oren als de luxe pils uit de Elzas.
Officieel staat dit bier bekend als ‘Kronenbourg 1664’.

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2017/05/BierImport_Malheur_hfdpag.jpg

Malheur

Brouwerij Malheur is een onafhankelijke, familiale brouwerij. Getuigen van het rijke verleden zijn de oude gewelfde kelder van de brouwerij en het antieke koelschip.

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2017/05/BierImport_Stiegl_hfdpag.jpg

Stiegl

Alle Stiegl bierspecialiteiten worden gebrouwen met de beste grondstoffen en eeuwenlange ervaring met brouwen – dit is Slow Brewing in zijn zuiverste vorm.

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/01/BierImport_OudBeersel_2.jpg

Oud Beersel

Dankzij het succes van de Bersalis speciaalbieren, de hoge gistingsbieren van Oud Beersel, wordt er steeds verder geïnvesteerd in de optimalisatie van het productieproces, in de realisatie van uitdagende kwaliteitsnormen en in de infrastructuur.

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/02/BierImport_Viven_hfdpag.jpg

Viven

The art of Belgian brewing. Ontdek deze bieren die niet alledaags zijn maar toch elke bierkenner bekoren.

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/02/BierImport_Slaapmutske_hfdpag.jpg

Slaapmutske

Sinds 1992 werden ‘in de keuken’ verschillende proefbrouwsels gemaakt in zeer kleine hoeveelheden (ongeveer 50 l per brouwsel). Dit gebeurde door Danny en Marleen samen met een ex-collega van Danny: Patrick Scheirlinck.

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/02/BierImport_Page24_hfdpag.jpg

Page 24

Omdat onze bieren op ambachtelijke wijze worden gebrouwen, zijn ze niet gepasteuriseerd en kunnen zo profiteren van refermentatie in de fles. Dat biedt u een echte aromatische rijkdom.

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/02/BierImport_CrewRepublic_hfdpag.jpg

Crew Republic

De lente van 2011: Mario en Timm zeggen hun baan op om hun droom na te jagen, het brouwen van hun eigen bier. Hun doel was het brouwen van creatief en opwindend bier.

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/02/BierImport_White-Pony_hfdpag.jpg

White Pony Microbrouwerij

Brewing extreme beers. Ambachtelijke bieren, met respect voor de oude traditie, maar met een eigen innovatieve kijk.

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/03/BierImport_Parisis_hfdpag.jpg

Parisis

In 2008 verschenen Bières de l’Yvette, gebrouwen door Eric Esnault. Hij is de oprichter van Brasserie Artisanale de l’Yvette. Daar ligt de oorsprong van Parisis. Tegenwoordig is dit biermerk de ‘moeder’ van Parisis: bière de l’Yvette wordt exclusief op de markt gebracht in de regio Yvette.

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/03/BierImport_BRLO_hfdpag.jpg

BRLO

BRLO is de oude Slavische vorm van de naam ‘Berlijn’ en verwijst naar een moerasgebied of droge plek in een wetland. BRLO is diepgeworteld in de geschiedenis van de Duitse hoofdstad maar tegelijkertijd ook modern en innovatief.

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/03/BierImport_Gulden_Spoor_hfdpag.jpg

Gulden Spoor

In Gullegem richtten Peter & Kathleen in 1983 in hun ouderlijke hoeve bierrestaurant ’t Rusteel op. Vrij snel daarna ontstond de behoefte om weer te gaan brouwen. Volgens een aloude legende en de regels van echte ‘saison’-bieren, werd “Netebuk” als eerste van vele geproduceerd.

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/04/BierImport_Lupules_hfdpag.jpg

Lupulus

Het verhaal van Lupulus start in 2004 toen men de brouwerij enkel oprichtte om de naastgelegen bistro van bier te voorzien. Binnen de omheining van een 19e eeuwse Ardense hoeve werden de eerste bieren gebrouwen.

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/04/BierImport_LaCorne_hfdpag.jpg

La Corne

De eerste bieren van de relatief jonge brouwerij kwamen in 2010 voor het eerst op de markt. In het vaste assortiment hebben zij een blond bier, een zwart bier en een tripel. Deze smaakvolle bieren worden over de hele wereld gedronken. Van Nederland tot Hongkong en van Brazilië tot Taiwan.

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/04/BierImport_Abbaye_hfdpag.jpg

Abbaye d’Aulne

De abdij volgt tot op heden om haar Belgische bierspecialiteiten te produceren de traditionele brouwkunst van haar stichters, de cisterciënzer monnikken van de abdij van Aulne.

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/05/BierImport_Vlierbeek_hfdpag.jpg

Vlierbeek

De Abdij van Vlierbeek, de oudste van de vier Leuvense abdijsites, ontstaat vanaf 1125. Godfried met de Baard, Graaf van Leuven en eerste Hertog van Brabant, schenkt grond in de vallei van de Vlierbeek aan de bloeiende Benedictijnenabdij van Affligem om er een klooster te stichten.

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/04/BierImport_Silly_hfdpag.jpg

Silly

Al sinds 1850 wordt bij Brasserie de Silly artisanaal bier gebrouwen. Op 40 kilometer ten zuidwesten van Brussel, begon Marcelin Hypolite Mynbrughen in het Belgische dorpje Silly de brouwerij. Toen nog onder de naam Cense de la Tour.

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/06/BierImport_Collesi_hfdpag.jpg

Collesi

Collesi bieren worden gemaakt met geselecteerde gerst, puur bronwater van Mount Nerone en enorme passie. Collesi bieren, allemaal dubbele malts, hebben een waardering op de Plato-schaal van meer dan 14.5°.

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/11/BierImport_Thomas_Hardys_Ale_hfdpag.jpg

Thomas Hardy’s Ale

Thomas Hardy was een Engelse schrijver en dichter, die geboren werd in 1840 en stierf in 1928. Thomas Hardy’s Ale werd als eerste gemaakt in 1968 ter nagedachtenis aan deze schrijver. Amberkleurige Barley Wine met bronskleurige schittering. De vintage 2018 Golden Edition viert de 50e verjaardag van Thomas Hardy’s Ale.

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/10/BierImport_BROWARSTUMOSTOW_hfdpag.jpg

Browar Stu Mostow

De missie van Browar Stu Mostów is om iets te bieden dat ze ook zelf zouden willen ontvangen: het beste bier met een ambitie om nummer één van Polen te worden.