Bier ImportOok in november lekker genieten van bier

8 november 2018
https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/11/BierImport_NovemberBier_Header-1280x800.jpg

De donkere dagen in aanloop naar de feestdagen geven voldoende redenen om te genieten van een kwalitatief goed en mooi speciaalbier. Geef toe; elke dag is een mooie dag voor een speciaalbier. Om u de keuze een klein beetje uit handen te nemen, zetten wij in dit blog een aantal bieren in het voetlicht.

Brouwerij Lupulus

Van oorsprong werd deze jonge brouwerij alleen gebruikt om de naastgelegen bistro van bier te voorzien. Na de oprichting in 2004, kwam in 2007 Lupulus Blond officieel op de markt.
Kenmerkend voor het merk zijn de champagneflessen waarin het bier wordt verkocht. Wat de brouwers kenmerkt is hun streefdoel; bier brouwen waar je het respect voor de Belgische traditie in proeft, maar dat tegelijk een nieuw en uniek verhaal brengt op vlak van smaak en aroma’s. Het bier wordt gebrouwen met de modernste technieken binnen de omheining van een Ardense hoeve uit de 19e eeuw. Een fantastisch huwelijk tussen traditie en hypermoderne brouwtechnologie. Een weetje; de Latijnse naam voor hop is Humulus Lupulus, wat letterlijk vertaald – kleine nederige wolf – betekent. Vandaar de naam en de kleine wolf in het logo.

Brouwerij Malheur

Een oudere brouwerij is Malheur, dat zijn oorsprong heeft in 1773. Door twee wereldoorlogen is de brouwactiviteit gestaakt, waarna in 1997 de brouwerij weer is opgestart. Bij de opstart is de naam Brouwerij Malheur bedacht en heeft drie doelen voor ogen. Het wil een eigen en origineel biermerk creëren, zelf de smaak en bestanddelen bepalen en het bier exporteren en verkopen op de Europese markt en in de USA. Een goede aanrader voor dit jaargetijde is de Novice Black Triple.

Brouwerij Page24

Een andere jonge brouwerij is Page 24 uit Frankrijk. Drie brouwers met een passie voor bier startten in 2003 de brouwerij. Vanuit de filosofie van de oprichters, Vincent, Stéphane en Hervé willen zij bij voorkeur regionale grondstoffen gebruiken. Zo hopen zij de brouwerij- en landbouwtraditie in hun regio Nord Pas de Calais in stand te houden. In hun assortiment is de Barley wine een mooi speciaalbier voor de donkere dagen. Vrij vertaald betekent het gerstenwijn. Dat het bijna wijn is, komt door het hoge alcoholpercentage van 10,9 procent.

Brouwerij Gulden spoor

1985 is voor brouwerij Gulden Spoor een memorabel jaar. Dat is het jaar waarin er voor het eerst bier werd gebrouwen. Door de ligging van de brouwerij in de Leiestreek en de nabijheid van de historische guldensporenslag maakte het verzinnen van een naam voor de brouwerij simpel: Brouwerij Gulden Spoor! Een ideaal speciaalbier voor dit jaargetijde van Gulden Spoor is de Quadrupel. Door het ruime en intense smakenpalet is Gulden Spoor Quadrupel geknipt voor bijna elke combinatie met vleesgerechten of desserts.

Heeft u interesse gekregen om een van deze bieren op te nemen in uw assortiment? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.