STIEGLBraukunst auf höchster Stufe

Alle Stiegl bierspecialiteiten worden gebrouwen met de beste grondstoffen en eeuwenlange ervaring met brouwen – dit is Slow Brewing in zijn zuiverste vorm.
Op 16 juni 1492 wordt in de stadsarchieven van Salzburg voor het eerst gesproken over “Het brouwhuis van de Trappen” waar de naam Stiegl een afgeleide van is.
https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/03/BierImport_Stiegl_Logo.jpg
Kwaliteit gaat voor kwantiteit is het motto van Stiegl, de grootste particuliere brouwerij in Oostenrijk.
Niet alleen de smaak maar het gehele fabricageproces wordt onderworpen aan de strikte en regelmatige controle van onafhankelijke experts.

Dr. Heinrich Dieter Kiener, Stiegl-Eigentümer„Entscheidend ist schlicht und einfach der verantwortungsvolle Umgang mit Bier und wie bei vielem gilt auch hier‚ Die Dosis macht’s’.

Darum steht bei uns unter dem Motto „Qualität vor Quantität“ der Genuss an oberster Stelle.“

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2017/10/BierImport_Stieg_Middena.jpg

Kwaliteit gaat voor kwantiteit is het motto van Stiegl De grootste particuliere brouwerij in Oostenrijk

Onderscheidend vermogen

  • Behorend bij de oudste bierbrouwers in Europa
  • Bekend voor veel Nederlanders als het ‘skibier’ of ‘wintersportbier’
  • In NL het enige bier met het prestigieuze ‘Slow brewing” certificaat
  • Glaswerk dat de bierbeleving van dit bijzondere biermerk completeert

Historie StieglIN 2017 STIEGL 525 jarig jubileum!

Stiegl bestaat al meer dan 500 jaar! in 2017 vierde ze haar 525 jarig jubileum. Op 16 juni 1492 wordt in de stadsarchieven van Salzburg voor het eerst gesproken over “Het brouwhuis van de Trappen” waar de naam Stiegl een afgeleide van is. Al rond 1650 wordt “Stiegl de grootste brouwerij in Salzburg”. Sinds 2009 wordt jaarlijks ongeveer 1 miljoen liter bier gebrouwen. Daarvan wordt het grootste gedeelte in Oostenrijk verkocht.

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2017/10/BierImport_Stieg_Middenb.jpg
01234567890012345678900123456789001234567890

Brewery founded

012345678900123456789001234567890%

Certified process

01234567890012345678900123456789001234567890

Dr. Heinrich Dieter Kiener

012345678900123456789001234567890

Years Old

STIEGL ASSORTIMENT

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/10/BierImport_Stiegl_1.jpg

01. Stiegl-Goldbräu

Alcoholgehalte: 5,00% vol

Stamwortgehalte: 12,00°

Ingrediënten: gerstemout, hop, water

Soort: Märzen

Ideale drinktempetaruur: 6 – 8°C

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/10/BierImport_Stiegl_2.jpg

02. Stiegl-Columbus Pale Ale

Alcoholgehalte: 4,70% vol
Stamwortgehalte: 11,30°
Ingrediënten: gerstemout, hop, water, gist
Soort: Pale Ale
Ideale drinktempetaruur: 6 – 8°C

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/10/BierImport_Stiegl_3.jpg

03. Stiegl-Pils

Alcoholgehalte: 5,00% vol

Stamwortgehalte: 12,0°

Ingrediënten: gerstemout, hop, water

Soort: Pilsner (type Helles) ondergistend en een bier waar de ‘fun-/activiteitenfactor’ een grote rol speelt

Ideale drinktempetaruur: 6 – 8°C

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/10/BierImport_Stiegl_4.jpg

04. Stiegl-Gipfelstürmer

Alcoholgehalte: 5,2% vol

Stamwortgehalte: 12,0°

Ingrediënten: biologische speltmout, biologische gerstemout, biologische hop (Spalter Select, Triskel, Simcoe), water, tarwebiergist (hoge gisting)

Soort: Biologisch Weizen-Speltbier

Ideale drinktempetaruur: 7 – 9°C

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/10/BierImport_Stiegl_5.jpg

05. Stiegl-Pausenbrot

Alcoholgehalte: 6,5% vol

Stamwortgehalte: 13,5°

Ingrediënten: biologische tarwemout, biologische pilsenermout, biologische hop, biologische kruidenmix, water, gist
(alle ingrediënten van gecertificeerde biologische teelt)

Soort: Saison

Ideale drinktempetaruur: 7 – 9°C

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/10/BierImport_Stiegl_6.jpg

06. Stiegl-Radler Zitrone Naturtrüb

Alcoholgehalte: 2,00% vol

Ingrediënten: 40% Stiegl-Goldbräu, 60% natuurlijk troebele citroenlimonade

Soort: Biermixdrank

Ideale drinktempetaruur: 6 – 8°C

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/10/BierImport_Stiegl_7.jpg

07. Stiegl-Radler Grapefruit Naturtrüb

Alcoholgehalte: 2,00% vol

Ingrediënten: 40% Stiegl-Goldbräu, 60% vruchtenlimonade

Soort: Biermixdrank

Ideale drinktempetaruur: 6 – 8°C

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/10/BierImport_Stiegl_8.jpg

08. Stiegl-Weisse Naturtrüb

Alcoholgehalte: 5,10% vol

Stamwortgehalte: 12,00°

Ingrediënten: gerstemout, hop, water, gist, tarwemout

Soort: Weizen

Ideale drinktempetaruur: 6 – 8°C

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/10/BierImport_Stiegl_9.jpg

09. Stiegl Sport-Weisse (Alkoholfrei)

Alcoholgehalte: 0,0% vol

Ingrediënten: gerstemout, hop, water, gist, tarwemout

Soort: alcoholvrij Weizen

Ideale drinktempetaruur: 5 – 7°C

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/10/BierImport_Stiegl_10.jpg

10. Stiegl-Max Glaner’s IPA

Alcoholgehalte: 5,80% vol

Stamwortgehalte: 13,80°

Ingrediënten: gerstemout, hop, water, hefe

Soort: Indian Pale Ale

Idealedrinktempetaruur: 6 – 8°C

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/10/BierImport_Stiegl_11.jpg

11. Stiegl-Max Glaner’s WIT

Alcoholgehalte: 5,00% vol

Stamwortgehalte: 12,00°

Ingrediënten: gerstemout, hop, water, tarwemout, hefe, sinaasappelschil, koriander

Ideale drinktempetaruur: 5 – 6°C

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2018/10/BierImport_Stiegl_12.jpg

12. Stiegl-Jaargangseditie 2017 Sonnenkönig IV

Alcoholgehalte: 10,00% vol

Stamwortgehalte: 21,00°

Ingrediënten: water, gerstemout, hop, hefe

Soort: sterk bier

Ideale drinktempetaruur: 10 – 12°C

VOLG ONS

https://bierimport.nl/wp-content/uploads/2017/09/Bierimport_Logo.png